Είναι δύσκολο να κάνεις τα μικρόβια, τα τηλεσκόπια και τους μαθηματικούς υπολογισμούς να φαίνονται σέξι. Κάποιοι όμως από τους επιστήμονες τα καταφέρνουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Δεν είναι οι κλασικοί τύποι του εργαστηρίου με το λευκό παλτό και τα βρώμικα, άστατα μαλλιά που όλοι μας έχουμε συνηθίσει.Μερικοί από τους ανθρώπους που απαρτίζουν την παρακάτω λίστα είναι ανερχόμενα αστέρια. Άλλοι είναι ήδη καθιερωμένοι στο χώρο τους. Όλοι τους κάνουν τη διαφορά (ή είναι στο δρόμο προς αυτή), βελτίωνοντας της ζωή μας μέσα από την έρευνα και τις νέες ανακαλύψεις.

 

Heather Knight


 

Θέση: Μεταπτυχιακή φοιτήτρια και ιδρυτής της Marilyn Monrobot

Ίδρυμα: Carnegie Mellon


Εκπαίδευση: Τωρινή φοιτήτρια Ph.D. στο Carnegie Mellon. M.Sc. ηλεκτρολόγου και μηχανολόγου μηχανικού από το MIT. B.Sc. ηλεκτρολόγου και μηχανολόγου μηχανικού από το MIT.

Η Heather αγαπάει τα ρομπότ - και θέλει να κάνει και μας να τα αγαπήσουμε. Ίδρύσε την εταιρεία Marilyn Monrobot, η οποία δημιουργεί κοινωνικά έξυπνες παραστάσεις ρομπότ και ηλεκτρονική τέχνη που βασίζεται σε αισθητήρες. Οι ρομποτικές εγκαταστάσεις της έχουν παρουσιαστεί στο Smithsonian-Cooper Hewitt Design Museum, LACMA και PopTech.

Στο μεταπτυχιακό έργο της μελετά την αλληλεπίδραση ανθρώπου και ρομπότ, τα προσωπικά ρομπότ, τις θεατρικές παραστάσεις ρομπότ και σχεδιάζει συστήματα συμπεριφοράς.

Γεγονός: Όταν δεν κατασκευάζει ρομπότ, της αρέσει να χορεύει salsa, το karaoke, να ταξιδεύει και τα festival ταινιών.

 

Ziad Obermeyer


 

Θέση: Γιατρός του Τμήματος Επείγουσας Ιατρικής στο Brigham και του Νοσοκομείου Γυναικών όπως επίσης και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard.

Ίδρυμα: Brigham και Harvard.

Εκπαίδευση: M.D. από το Πανεπιστήμιο του Harvard. M.Phil. στην ιστορία και τη φιλοσοφία της επιστήμης από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. B.A. από το Harvard College.

Χώρα: Αμερική

Ο Ziad είναι γιατρός επειγόντων περιστατικών στο Brigham και του Νοσοκομείου Γυναικών στη Βοστώνη. Εκτός από την άσκηση της ιατρικής, ερευνά τα αποτελέσματα για την υγεία του πληθυσμού, προσπαθώντας να βελτιώσει την υγειονομική περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό.

Το 2012 έλαβε το Βραβείο NIH Director's Early Independence για την ερευνά του γιατί μερικοί άνθρωποι πεθαίνουν απροσδόκητα μετά τον έλεγχο ή την απομάκρυνση των ασθενών από τα δωμάτια έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να εντοπίσουν τους ασθενείς που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο θανάτου.

Γεγονός: Ο αδελφός του και η αρραβωνιαστικιά του ζουν στη Νικαράγουα, όπου κάνουν surf και γιόγκα.

 

Juliana Machado Ferreira


 

Θέση: Executive director της Freeland Brazil

Εκπαίδευση: Ph.D, M.S., and B.S. από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο.

Χώρα: Βραζιλία

Η Juliana αποκαλεί τον εαυτό της μια «ιατροδικαστική βιολόγο» και εργάζεται για να σταματήσει η εμπορία άγριων ζώων, όταν χιλιάδες ζώα απομακρύνονται από το φυσικό τους περιβάλλον και πωλούνται ως κατοικίδια ζώα. Βοηθά επίσης τους αστυνομικούς, όταν ασχολούνται με αυτά τα εγκλήματα με τη χρήση της γενετικής ταυτοποίησης των ζώων και την προέλευσή τους.

Γεγονός: Έχει κλώτσησει αρκετές πόρτες κατά τις επιδρομές της εμπορίας άγριων ζώων κι έτσι έχει πάρει την το παρατσούκλι "Dr. Foot On Door."

 

John Dabiri


 

Θέση: Καθηγητής αεροναυπηγικής και βιοτεχνολογίας

Ίδρυμα: Caltech

Εκπαίδευση: Ph.D στην εμβιομηχανική και M.S. στον τομέα της αεροναυπηγικής από το Ινστιτούτο τεχνολογία της Καλιφόρνια (Caltech). B.S.E. από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

Χώρα: Αμερική

Ο John μελετά τη μηχανική βιολογικών υγρών και της αιολικής ενέργειας - ειδικότερα το πώς τα ζώα όπως οι μέδουσες χρησιμοποιούν το νερό να κινηθούν. Ανέπτυξε ένα μαθηματικό μοντέλο για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε μια βέλτιστη απόσταση μεταξύ τους με βάση τα στοιχεία από το πώς τα ψάρια κινούνται όλα μαζί στο νερό.

Γεγονός: Κέρδισε το βραβείο MacArthur "επιχορήγηση ιδιοφυΐας" το 2010.

 

Maria Spiropulu


 

Θέση: Πειραματική φυσικός σωματιδίων και καθηγήτρια φυσικής στο Ινστιτούτο τεχνολογία της Καλιφόρνια (Caltech)


Ίδρυμα: Caltech

Εκπαίδευση: Διδακτορικό στη φυσική των σωματιδίων από το Πανεπιστήμιο του Harvard. Πτυχίο Bachelor Φυσικής από το Αριστοτέλειο
Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Χώρα: Ελλάδα

Η Μαρία αναπτύσσει πειράματα για την αναζήτηση της σκοτεινής ύλης και άλλες θεωρίες πέρα από το Καθιερωμένο Μοντέλο, το οποίο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τα σωματίδια που γνωρίζουμε αλληλεπιδρούν. Η δουλειά της είναι να βοηθήσει και να συμπληρώσει τις τρύπες και τις ελλείψεις σε αυτό το μοντέλο. Εργάζεται με δεδομένα από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων.

Γεγονός: Είναι η μεγάλη εγγονή του Enrico Fermi στην καταγωγή των Διδακτορικών Πτυχίων (Ph.D) - πράγμα που σημαίνει ο πτυχιούχος σύμβουλος του συμβούλου του συμβούλου της ήταν ο μεγάλος Enrico Fermi, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της βασικής φυσικής.

 

Read Montague


 

Θέση: Καθηγητής Φυσικής στο Virginia Tech. Διευθυντής Εργαστηρίου Νευροαπεικόνισης στο Baylor College of Medicine.

Ίδρυμα: Virginia Tech

Εκπαίδευση: Διδακτορικό στη βιοφυσική από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. B.S. στα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Auburn.

Ως διευθυντής του Roanoke Brain Study, ο Read παρακολουθεί τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, ενώ οι εθελοντές παίζουν παιχνίδια, βλέπουν εικόνες, ή αλληλεπιδρούν με άλλους, για να κατανοήσει πώς οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στη ζωή τους, και πώς αυτό σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου, πόσο καλά λειτουργεί και τι συμβαίνει όταν δεν το κάνει.

Γεγονός: Ήταν διακεκριμένος αθλητής στο Πανεπιστήμιο Auburn και κέρδισε το δέκαθλο της SEC στο πρωτάθλημα του 1981.

 

Aditi Shankardass


 

Θέση: Νευροεπιστήμονας

Ίδρυμα: Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, Ιατρική Σχολή του Harvard.

Εκπαίδευση: Πτυχίο στη φυσιολογία από το King s College του Λονδίνου. M.Sc. νευρολογικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του
Λονδίνου. Ph.D στη γνωστική νευροεπιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Χώρα: Μεγάλη Βρετανία

Η Aditi είναι μία φημισμένη παιδιατρική νευρολόγος που χρησιμοποιεί σε πραγματικό χρόνο καταγραφές του εγκεφάλου για την ακριβή διάγνωση των παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και τις υποκείμενες νευρολογικές αιτίες της δυσλεξίας.

Γεγονός: Ο πατέρας της είναι δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί διασημότητες. Απολαμβάνει το χορό, την υποκριτική, και τη ζωγραφική.

 

Bobak Ferdowsi


 

Θέση: Μηχανικός Συστημάτων και διευθυντής πτήσης για το rover Mars Curiosity

Ίδρυμα: NASA

Εκπαίδευση: M.S. από το MIT. B.S. από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον

Χώρα: Ιράν - Αμερική

Ο Bobak απέκτησε διεθνή φήμη, όταν το rover Mars Curiosity προσγειώθηκε στην επιφάνεια του Άρη τον περασμένο Αύγουστο. Από τότε έχει γίνει αισθητή η παρουσία του σε όλο το διαδικτύο, κερδίζοντας πάνω από 50.000 οπαδούς στο Twitter, πολλαπλές προτάσεις γάμου από γυναίκες και τον άτυπο τίτλο ο ποιό σέξι της NASA "Mohawk Guy".

Είναι πιο γνωστός για το αστέρι με τις ρίγες mohawk (to οποίo έκανε το ντεμπούτο του κατά την προσγείωση του Curiosity), αλλά
ο ίδιος αλλάζει το χτένισμα του συχνά.

Γεγονός: Είναι μεγάλος fan του Star Trek.

 

Clio Cresswell


 

Θέση: Μαθηματικός και καθηγητής πανεπιστημίου

Ίδρυμα: Το πανεπιστήμιο του Sydney

Εκπαίδευση: Ph.D. και B.S. στα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Χώρα: Αυστραλία

Η συγγραφέας του «Μαθηματικά και Σεξ», η Clio χρησιμοποιεί τα μαθηματικά για να καταλάβει πώς οι άνθρωποι θα πρέπει να βρουν τους φίλους τους. Ήρθε με αυτό που αποκαλεί «κανόνα των 12 Bonk», που σημαίνει ότι οι αδέσμευτοι έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα της εύρεση του τέλειου συντρόφου τους, αφού πρώτα έχουν βγει ραντεβού με 12 άτομα.

Γεγονός: Αν δεν είναι στο γραφείο της, θα την βρείτε στο γυμναστήριο, πιθανότατα να κρέμεται ανάποδα από τους κρίκους.

 

Carl Schoonover


 

Θέση: Μεταπτυχιακός φοιτητής και συν-ιδρυτής της NeuWrite

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Columbia

Εκπαίδευση: Τωρινός Ph.D. σπουδαστής στη νευροεπιστήμη στο Πανεπιστήμιο Columbia. B.A. στη φιλοσοφία από το κολλέγιο του Harvard.

Χώρα: Γαλλία

Ο Carl μελετά την αίσθηση της αφής και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πώς οι πληροφορίες διαδίδονται από μία περιοχή του εγκεφάλου στην άλλη. Χρησιμοποιεί ζωικά μοντέλα για τη μελέτη της ανατομίας και τα ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο.

Είναι επίσης ο συν-ιδρυτής της NeuWrite, μια συνεργατική ομάδα για τους επιστήμονες και συγγραφείς και συγγραφέας του "Πορτραίτα του Νου". Τέλος είναι ο οικοδεσπότης της ραδιοφωνικής εκπομπής η οποία επικεντρώνεται στην όπερα, την κλασική μουσική
και τη σχέση τους με τον εγκέφαλο.

Γεγονός: Το αγαπημένο φαγητό του είναι το Κινέζικο στις 2:00 τα μεσάνυχτα, όταν είναι στη μέση ενός πειράματος.

 

 

Πηγή: businessinsider.com