Βραζιλία: Μοτοσυκλέτα «καίει» νερόΟ Ρικάρντο Ασεβέδο είναι δημόσιος υπάλληλος στη Βραζιλία. Στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με το σχεδιασμό και την κατασκευή διαφόρων συσκευών.Στο γκαράζ του είναι παρκαρισμένη μια μηχανή, που κινείται με υδρογόνο που παράγεται από την ηλεκτρόλυση νερού.

Ουσιαστικά ο Ασεβέδο τροποποίησε μια Honda NX 200. Η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί μια μπαταρία αυτοκινήτου για να παράγει ηλεκτρισμό και μέσω της ηλεκτρόλυσης, διαχωρίζει το υδρογόνο από τα μόρια νερού.

«Αυτή η συσκευή διαχωρίζει τα μόρια νερού, μετατρέποντάς τα σε οξυγόνο και υδρογόνο. Το υδρογόνο παράγεται σε μεγάλες ποσότητες. Στη συνέχεια χρησιμοποιώ το υδρογόνο για να λειτουργήσω την μοτοσυκλέτα» τόνισε ο εφευρέτης.

Έχουνε περάσει έξι μήνες από τότε που έφτιαξε αυτή τη μηχανή, και συνεχώς βελτιώνει, μέσα από τεστ τη λειτουργία της. Ο Ασεβέδο πιστεύει ότι με αυτή την εφεύρεση μπορούμε να μειώσουμε τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, καθώς αντί για μονοξείδιο του άνθρακα βγαίνουν από την εξάτμιση υδρατμοί.

«Αυτή η μοτοσυκλέτα κινείται με υδρογόνο που παράγεται από το νερό και στο τεστ που έκανα, είδα ότι μπορεί να κάνει 500 χλμ με ένα λίτρο νερό» υπογράμμισε ο Ασεβέδο.

 

Πηγή: gr.euronews.com

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο