Οι σκύλοι διαβάζουν τα ανθρώπινα συναισθήματαΓια πρώτη φορά νέα μελέτη αποδεικνύει ότι οι σκύλοι είναι σε θέση να διαβάζουν τα συναισθήματα και την διάθεση των γύρω τους και μάλιστα όχι μόνο των σκύλων αλλά και των ανθρώπων ακόμα και αν αυτοί τους είναι παντελώς άγνωστοι.Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενα ευρήματα γύρω από την ισχυρή ενσυναίσθηση του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, έρχονται από ερευνητές του Πανεπιστημίου Λίνκολν.

Στο πλαίσιο της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Biology Letters», χρησιμοποιήθηκαν 17 δεσποζόμενοι σκύλοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν μπροστά από μια οθόνη στην οποία προβάλλονταν οι εικόνες ανθρώπινων προσώπων και σκύλων, μοιρασμένες σε δύο κατηγορίες: η μια είχε παιχνιδιάρικη διάθεση ενώ η άλλη εξέφραζε θυμό.

Στην περίπτωση των σκυλίσιων εικόνων, οι επιστήμονες έπαιζαν στους τετράποδους εθελοντές παράλληλα μια κασέτα με το γάβγισμα ενός σκύλου για να δουν ποια φωτογραφία θα τους κέντριζε περισσότερο το ενδιαφέρον. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι όταν το γάβγισμα ήταν χαρούμενο, οι σκύλοι αφιέρωναν περισσότερο χρόνο να κοιτάζουν τις εικόνες των σκύλων. Όταν πάλι άκουγαν γρυλίσματα, επικεντρώνονταν περισσότερο σε εικόνες θυμού. Στην περίπτωση του ουδέτερου γαβγίσματος, τα ζώα κοίταζαν εξίσου επίμονα και τις δύο κατηγορίες εικόνων.

Πηγή: tovima.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο