Οι Ιάπωνες έφτιαξαν αγρότες ρομπότΠρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο στον κόσμο, που λειτουργεί αποκλειστικά από μηχανές. Αυτό που παράγει όμως, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα... περίμεναν οι περισσότεροι.Η πρώτη εξ ολοκλήρου, ρομποτική επιχείρηση θα περίμενε κανείς πως θα εξυπηρετούσε κάποιο πολύ εντυπωσιακό σκοπό. Ωστόσο, δεν πρόκειται ούτε για κάποιο... εργοστάσιο παραγωγής διαστημικών οχημάτων. Είναι μια απλώς μια πολύ αποτελεσματική φάρμα μαρουλιών, που λειτουργεί αποκλειστικά από μηχανές.

250216_robotfarm_2

Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Κιότο της Ιαπωνίας και ανήκει στην εταιρία Spread, η οποία μόλις πρόσφατα ανακαίνισε τις εγκαταστάσεις της κάνοντας το εργοστάσιο της να λειτουργεί χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη συμβολή. Οι μηχανές της Spread είναι ικανές να φροντίζουν καθημερινά τα μαρούλια, εκτελώντας κάθε ενέργεια που θα έκανε ένας αγρότης, όπως πότισμα ή τοποθέτηση κάποιου λιπάσματος, ενώ μάλιστα όταν η πρώτη σοδειά κοπεί, τα ρομπότ φυτεύουν άμεσα την επόμενη.

Στην πράξη, το μοναδικό πράγμα που θα πρέπει να κάνει άνθρωπος αντί για μηχάνημα, κάτι που προφανώς έχει ήδη γίνει, είναι να φυτεύσει τα πρώτα μαρούλια. Από εκεί και πέρα όλα λειτουργούν χωρίς να... κουνηθεί δάχτυλο.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο