Έλληνας επιστήμονας «κούρδισε το πορτοκάλι»! Εδώ η ζωή, μιμείται την τέχνη. Για την ακρίβεια, η επιστήμη, ανακαλύπτει τον κινηματογράφο. Χρειάστηκε να περάσουν 47 χρόνια από την ταινία «κουρδιστό πορτοκάλι» για να δούμε το ζοφερό της σενάριο να μπορεί να εφαρμοστεί. Η αρχή έγινε σε πειραματόζωα, αλλά οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι πως όχι μόνο εντόπισαν την έδρα της επιθετικότητας, στον ανθρώπινο εγκέφαλο, αλλά μπορούν και να την αναστείλουν ή να την πυροδοτήσουν, κατά το δοκούν.

Πρόκειται για ομάδα νευρώνων (PMv), που εδρεύει στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και τώρα, μέσω αυτών, οι επιστήμονες μπορούν να  αναπτύξουν ή να  καταστείλουν τη βία. Αυτό το τμήμα συνήθως συνδέεται με την όρεξη, αλλά η μελέτη ανέδειξε ότι έχει αυτή τη σκοτεινή πλευρά.

Πίσω από αυτή την ανακάλυψη βρίσκεται  Έλληνας ερευνητής. Ο  Στέφανος Σταγκουράκης του Τμήματος Νευροεπιστήμης του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, ειναι επικεφαλής της ομάδας που έκανε τη  σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Nature Neuroscience».

Πηγή: medicalland.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο