«Έξυπνη» διάβαση πεζών: Αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο για τους πεζούς και αντιδρά ανάλογαΤα αποκαλυπτήρια της «διάβασης πεζών του μέλλοντος», η οποία είναι ικανή να προσαρμόζεται και να αντιδρά γρήγορα σε μεγάλους αριθμούς πεζών και σε επικίνδυνες καταστάσεις έγιναν στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει το BBC, το συγκεκριμένο πρωτότυπο χρησιμοποιεί ενσωματωμένες LED στην επιφάνεια ενός δρόμου για να προβαίνει γρήγορα σε αλλαγές των ενδείξεων στον δρόμο- πχ σε περιπτώσεις που ένα παιδί τρέχει στον δρόμο, ή που εμφανίζεται ξαφνικά ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων, πχ για να παρακολουθήσουν κάποιου είδους εκδήλωση.

Η τεχνολογία αυτή εμφανίζει πιο πλατιές λωρίδες για να εξυπηρετεί μεγάλες ομάδες ατόμων, ενώ επίσης μπορεί να ενημερώνει για έκτακτα περιστατικά που χρήζουν προσοχής- πχ με κόκκινο φως σε περίπτωση που ένα παιδί το οποίο παίζει ορμήξει στον δρόμο. Σημειώνεται πως το εγχείρημα αυτό στηρίζει μια ασφαλιστική εταιρεία, η Direct Line, η οποία θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο οι δρόμοι θα γίνονταν πολύ πιο ασφαλείς από ό,τι είναι σήμερα.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο